Потребител
 
Парола

Забравена парола

Детайлно търсене
Карта на сайта
Изтегли и инсталирай
counter
НачалоПредставяме Ви
Общинските планове за развитие за периода 2007-2013 г.

Екипите на Европейския институт и на Центъра за модернизиране на политики успяха да съберат значителна част от общинските планове за развитие за периода 2007-2013 година (ОПР).
За целта бяха намерени и прегледани всички съществуващи интернет страници на общините в Република България. Беше установено, че в сравнително малка част от тях има публикувани общинските планове за развитие 2007-2013.
ОПР представляват публични документи, затова екипите на двете фондации изпратиха стотици електронни писма на общини без интернет страници, на такива без публикуван ОПР на сайта си и на тези общини, които бяха публикували само част от документа.

Плановете могат да са полезни за широк кръг от граждани, както с обстойните представяния на общините в тях, така и с планираните посоки на развитие на съответната общност.
Особено ценно, според нас, е и събирането и публикуването на повечето ОПР на едно и също място заедно с областните и регионалните планови документи, като една допълнителна възможност за сравнение и анализ.

Документите можете да намерите в рубриката "ОПР 2007 – 2013" на сайта. Пак там са публикувани плановете за регионално развитие на районите за планиране и областните стратегии за развитие. Екипите ни продължават да държат връзка с общините и да публикуват нови ОПР.